Summa sidvisningar

lördag 5 mars 2011

Helstekt fylld kotlettrad med äpple

4 pers. Tid: 1 timme och 10 min.

  • 700 g benfri kotlettrad
  • 5 katrinplommon
  • 5 torkade aprikoser
  • salt, peppar
  • 1 msk matfett
  • 2 äpplen
Gräddsås:

  • 2 dl sky och vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 msk kalvfond
  • 2 msk maizena redning
  • salt, peppar
  • 1 msk äppelmos

1. Skär ett snitt längs med kotlettraden. Fyll med hackade katrinplommon och aprikoser. Bind ihop med snöre.
2. Krydda med salt och peppar och bryn runtom i matfett. Stek klart i 175 grader tills innertemperaturen är 75 grader, ca 50 minuter.
3. När köttet stekts i 30 min läggs äppelklyftor in i ugnen. Låt köttet vila 10 min innan det skivas.
4. Koka upp sky, vatten, grädde och fond till såsen. Vispa i redningen, koka i 3 min. Smaka av mad salt, peppar och äppelmos. Gott med hasselbackspotatis till.

Inga kommentarer: