- 700 g benfri kotlettrad
- 5 katrinplommon
- 5 torkade aprikoser
- salt, peppar
- 1 msk matfett
- 2 äpplen
- 2 dl sky och vatten
- 2 dl grädde
- 1 msk kalvfond
- 2 msk maizena redning
- salt, peppar
- 1 msk äppelmos
1. Skär ett snitt längs med kotlettraden. Fyll med hackade katrinplommon och aprikoser. Bind ihop med snöre.
2. Krydda med salt och peppar och bryn runtom i matfett. Stek klart i 175 grader tills innertemperaturen är 75 grader, ca 50 minuter.
3. När köttet stekts i 30 min läggs äppelklyftor in i ugnen. Låt köttet vila 10 min innan det skivas.
4. Koka upp sky, vatten, grädde och fond till såsen. Vispa i redningen, koka i 3 min. Smaka av mad salt, peppar och äppelmos. Gott med hasselbackspotatis till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar