Summa sidvisningar

söndag 20 mars 2011

Indisk filégratäng

                 
Det här behövs för ca 4 portioner:

  • 4-5 hg fläskfilé i 2½ cm tjocka skivor
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk curry
  • 1 grön och en röd paprika i små tärningar
  • 2 skivade bananer
  • 2 dl vispgrädde

GRATINERING:


  • Riven ost

UGN: 250 grader
Gör så här:
1. Bryn filéskivorna i matfett, salta och peppra. Sänk värmen och strö över curryn.
2. Tillsätt paprika och bananer. Häll på grädden och sjud några minuter.
3. Häll upp i en ugnssäker form eller på ett djupt fat. Strö över ost och gratinera i ca 10 minuter. Servera med kokt ris, mango- och chutney, salta jordnötter och någon grönsak.

TIPS: Går lika bra med kyckling!

Inga kommentarer: