Summa sidvisningar

lördag 5 mars 2011

Påskgul smörgåstårta

6 portioner:
12 skivor formfranska
Fyllning 1:

  • 1 burk salladskrabba, 120 g
  • 1 b tonfisk, 150 g
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl hackad dill
  • 1 msk tomatpuré
  • 4 hackade soltorkade tomater
  • ½ tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
Garnering:

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • ½ g saffran
  • 1 liten pressad vitlök
  • ½ krm salt
  • 200 g skivad kallrökt lax
  • 200 g skalade räkor
  • 4 hårdkokta ägg
  • körsbärstomater
  • dillvippor
  • Små salladsblad, t ex rucola eller strimlad salladslök
1. Skär bort kanterna på brödet. Häll bort spadet från burkarna. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen. Mosa tonfisken så det inte blir klumpar.
2. Lägg ut fyra formfranska bredvid varandra till en kvadrat på ett tårtfat. Bred ut hälften av fyllningen. Lägg på ett nytt lager med brödskivor. Bred på mer fyllning. Lägg ut ytterligare ett lager med bröd.
3. Vispa crème fraiche och blanda med majonnäs, saffran, vitlök och salt.
4. Bred röran runtom och ovanpå tårtan. Lägg ut laxskivorna ovanpå tårtan. Garnera med räkor, hårdkokt ägg, tomater och dill. Garnera kanten med sallad.

Inga kommentarer: