- 150g smör
- 150g mörk choklad
- 2 ägg
- 3 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 4½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1½ dl mjölk
- 75g smält smör
- 2 msk kaffe
- 1 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl florsocker
- 4 dl kokosflingor
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda samman vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver.
3. Rör ihop mjölblandningen, mjölk och smör växelvis. Häll i formen. Grädda i mitten av ugnen 40 minuter. Låt kallna.
4. Smält smöret till glasyren och rör ner de andra ingredienserna. Bred glasyren på kakan, strö på kokos och dela i 15 bitar.
Liten variant: Tid ca 30 minuter.
I stället för mörk choklad:
- 150g smält smör
- 2 ägg
- 3 dl socker
- ½ dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 5 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 2 dl mjölk
- 3½ dl florsocker
- ca 75g smält smör
- 3 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 2-3 msk vatten
- Kokosflingor
2. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, max 30x40 cm. Jämna ut smeten. Grädda i 225 grader ca 12 minuter.
3. Rör ingr. till glasyren till en slät massa. Bred glasyren över kakan medan den fortfarande är lite ljummen. Strö kokosflingor över. Skär i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar