Summa sidvisningar

fredag 26 november 2010

Långpannekaka med äpplen

Ca 48 st,  tid ca 40 minuter.

  • 7½ dl vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 3½ tsk bakpulver
  • 3-3½ dl mjölk
  • ca 4 äpplen
Havretäcke:

  • 150g smör
  • 1 dl socker
  • 2½ dl havregryn
  • 2 tsk kanel
1. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver, rör ner mjölken. Häll smeten i bakpappersklädd långpanna, max 30x40 cm. Kärna ur, klyfta äpplena tunt.
2. Smält smöret, blanda med övriga ingredienser till en smulig massa.
3. Fördela äppelskivorna i smeten, toppa med havresmulorna. Grädda i 200 grader ca 20 minuter. Skär i rutor.

Inga kommentarer: