Summa sidvisningar

söndag 7 november 2010

Zucchini en grön sak

Lite andra namn på zucchini och annan info. som är bra att veta och som jag hittat.


Zucchini har en mild smak när den serveras naturell. Om den grillas eller steks blir smaken däremot lite mer spänande. 
Passar bra tillsammans med till exempel stekt haloumi eller med bacon i en pastagratäng. Skuren på längden, penslad med olja och ugnsbakad eller grillad blir zucchinin ett vackert tillbehör till kött eller kyckling. Ingår i den klassiska franska grönsaksröran Ratatouille.
-Sensomar/höst är säsong för den svenska zucchinin. 
Zucchini är fruktens italienska namn, squash kallas den i de flesta delar av världen, i Frankrike courgette. Till ursprunget kommer den från Sydamerika.
-Zucchinin tillhör samma familj som pumpa och gurka. Den finns förutom i den gröna färgen även i en klargul variant.
-Zucchinin är dessutom riktig smalmat eftersom den har ett lågt energivärde. Den är även rik på kalium och karoten.
-Zucchinin ka väga upp till ett och ett halvt kilo och bör förvaras svalt, men inte kallt, 7-10 grader. Man kan även äta zucchiniplantans gula blommor. Testa att fritera dem - du kommer inte att bli besviken

Inga kommentarer: