KÖTTFÄRSBLANDNING:
- 500g köttfärs
- 1 gul lök
- 1½ tsk curry
- 5-6 droppar tabasco
- ½ tsk svartpeppar
- 1½ tsk salt
- 1 stor vitlöksklyfta
- 2½ dl ris
- 5½ dl vatten
- 1 gul lök
- 1 tsk curry
- 2 burkar creme fraiche
- 6 msk chilisås
- lite tabasco (3droppar)
- 8 ananasskivor
- Skivad ost
KÖTTFÄRSEN: Fräs hackad lök i olja. Tillsätt färsen och kryddor. Rör ihop och dofta över 1 msk mjöl. Häll i 1-1½ dl vatten och rör om. Låt puttra på svag värme 5-6 minuter.
SÅS: Blanda creme fraiche och chilisås med lite tabasco.
GARNERING: Smörj en eldfast form. Lägg i riset i botten och sedan köttfärsblandningen uppepå. Häll över såsen. Garnera med ananasskivor och täck med skivad ost.
Gräddas i 250 grader 10-15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar