Summa sidvisningar

torsdag 18 november 2010

Wienerschnitzel, med stekt potatis

Det här behövs till 4 port:
4 tunna skivor kalvinnanlår
3 msk smör
Panering:
1½ dl vetemjöl
2 tsk salt
½ tsk vitpeppar, nymald
2 ägg
2 msk vatten
ca 3 dl ströbröd
Tillbehör:
4 citronskivor
2 ansjovisfiléer
2 msk kapris
stekt potatis
kokta gröna ärtor
Gör så här:
1. Lägg ut schnitzlarna mellan två plastfolieark. Platta ut dem med knuten näve eller med bottnen av en liten kastrull. Blanda mjöl, salt och peppar, och bred ut på en stor tallrik. Vispa äggen med vatten i en djup tallrik. Häll ströbrödet på en stor tallrik.
2. Vänd varje schnitzel först i mjöl och sedan i äggvispet.
3. Vänd till sist schnitzlarna i ströbröd och klappa in det. Lägg dem sedan på smörpapper och låt dem torka några minuter.
4. Hetta upp en stekpanna med smör och stek schnitzlarna gyllenbruna, 2-3 minuter per sida. Garnera med citronskiva, delad rullad ansjovisfilé som fyllts med kapris, och servera med stekt potatis och gröna ärtor.





Inga kommentarer: