Summa sidvisningar

söndag 7 november 2010

Rågbräck

Räcker till 14 st, Ugn:225 grader
50 g jäst, 1 pkt
4 dl varmt vatten, 37 grader
50 g smält margarin
2 msk mörk brödsirap
1 tsk salt
1 tsk malda pomeransskal
2 dl grahamsmjöl
8 dl vetemjöl
1 dl rågflingor


Gör så här:
Lös upp jästen i varmt vatten och smält fett. Rör i sirap, salt och pomerans. Arbeta sedan in grahamsmjölet, det mesta vetemjölet och ca hälften av rågflingorna. Jäs under handduk ca 30 minuter. Tag upp och arbeta igenom degen med så lite extra mjöl som möjligt. Forma till en fyrkant och skär i 14 bitar. Lägg bitarna på bakpappersklädd plåt, jäs dem cirka 30 minuter. Pensla sedan med ljummet vatten och strö på resten rågflingor. Grädda 12-15 minuter.

Inga kommentarer: