- 1½-2 kg urbenad lammstek
- 1 msk salt
- 1 tsk vitpeppar
- 2 msk färsk rosmarin
- 150g fetaost
- 10 soltorkade tomater i olja
- 3 vitlöksklyftor
- 2 msk smör
1. Gnid in köttet med salt och peppar. Hacka rosmarin, fetaost, tomater och vitlök. Vik ut steken och lägg i fyllningen.
2. Vik ihop steken så mycket det går. Bind upp med steksnöre så att steken håller ihop.
3. Bryn runt om i smör så att steken får vacker färg. Lägg över i en form.
4. Sätt i en stektermometer så att spetsen hamnar mitt i köttet och stek till 70 grader. Låt köttet vila i folie i 20 minuter innan det skivas.
Servera med klyftpotatis och tomatröra.
Lammkött är lättlagat och passar lika bra att kombinera med de vanligaste rotsaker och kryddor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar