Summa sidvisningar

onsdag 24 november 2010

Fläskfilé med Couscous

Det här behövs: (4 portioner)
  • 500g fläskfilé
  • salt, svartpeppar
  • 3 tsk röd thailändsk curry (malen)
  • 1 röd paprika, fintärnad
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2½ dl grädde
  • 3 tsk pressad apelsin
  • 2 fasta bananer
  • couscous
  • grönsallad
  • 1 apelsin, skalad och klyftad
Skär filén i centimetertjocka skivor och stek dem helt färdiga. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet åt sidan och håll varmt. Hetta upp en traktörpanna med 1 msk smör och 2 tsk av curryn. Fräs lök och paprika mjuka. Smula över buljongtärningen. Häll på grädde och apelsinsaft och låt koka ihop några minuter. Smaka eventuellt av med mera kryddor.
Skiva och stek bananerna och pudra över 1 tsk curry.
Servera med couscous och apesinklyftor.

1 kommentar:

Karin Eklund sa...

Mmmm det låter jättegott!använder du matbananer eller kan man ta vanliga.
Får man laga till så fort man inhandlat lite fläskfilè.
kramiz Karin Eklund.