- 2 dl vetemjöl
- ½ dl socker
- 3 tsk vaniljsocker
- 100g smör
- 2 äggulor
FYLLNING:
- 3 syrliga äpplen
- 500g keso, 2 äggulor
- 2 msk russin
- 1 dl socker
- 1 msk potatismjöl
- 4 äggvitor
- (florsocker)
2. Smörj och bröa en springform som är 33 cm i diameter och klä den med degen. Ställ den kallt medan fyllningen lagas.
3. Skala äpplena, skär dem i klyftor och ta bort kärnhuset. Lägg klyftorna i vatten tills de ska användas.
3. Rör ihop keson med äggulorna. Blanda ner russin, socker och potatismjöl.
4. Vispa ägvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner dem i smeten tillsammans med de väl avrunna äpppelklyftorna.
5. Lägg fyllningen i formen.
6. Sätt in den i 200 graders ugnsvärme ca 45 minuter. Täck kakan med folie om den börjar bli mörk under gräddningen.
7. Sikta ev. florsocker över kakan när den svalnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar