Summa sidvisningar

söndag 7 november 2010

Zucchini i het chililag

4 portioner, Tid: 10 minuter. Håller ett par dagar i kylen.


Ingredienser:
4 dl vatten
2 dl vinäger
2 dl socker
2 tsk sesamolja
1 röd chili, urkärnad, finhackad
2 vitlöksklyftor, i tunna skivor
1 msk salt
500 g zucchini gärna i olika färger
1 kruka koriander, plockade blad, hackade
1 msk sesamfrön


Tillagning:
Blanda vatten, vinäger, socker, sesamolja, chili, vitlök och salt i en kastrull. Värm tills sockret har smält.
Hyvla zucchinin på längden med potatisskalare eller osthyvel. Lägg zucchinin i en skål eller burk och häll över den varma lagen. Strö över sesamfrön och koriander . Rör om.
Servera direkt, varm eller kall, som tillbehör till stekt lax, kyckling eller pannbiff. 

Inga kommentarer: