Summa sidvisningar

lördag 20 november 2010

Tekakor

Det här behövs till 15 st:

  • 25 g jäst, ½ pkt
  • 2 dl varm mjölk + 1 dl vatten 37 grader varmt
  • 50 g margarin/smör
  • 1 msk socker
  • ½ tsk salt
  • 2 dl rågsikt
  • 6-7 dl vetemjöl

Ugn: 225 grader
Gör så här:
Lös jästen i varm mjölk och vatten, klicka i margarinet/smöret så att det smälter. Rör i socker, salt. rågsikt och det mesta av vetemjölet.
Arbeta till en slät deg, jäs den ca 20 minuter under duk. Slå upp och arbeta igenom degen, ev med lite extra mjöl. 
Forma en rulle, skär i 15 bitar och trilla runda bullar. Låt bullarna vila 5-10 minuter och kavla sedan ut dem till lätt ovala kakor.
Lägg på bakpappersklädd plåt och nagga dem väl. Jäs ca 30 minuter under duk.
Grädda 8-9 minuter.

Inga kommentarer: