Summa sidvisningar

söndag 28 november 2010

Kryddsmör

Det här behövs till ca 6 port:

  • 100g smör
  • ev extrasaltat
3 olika smaksättningar:

  • 1. 1-2 vitlöksklyftor 
  • ev 1 tsk paprikapulver
  • 2. ½ dl finhackad persilja
  • 1 krm svartpeppar
  • 3. 1-2 msk färskriven pepparrot
Gör så här:
Låt smöret mjukna lite i rumstemperatur. Rör det smidigt i matberedare eller med elvisp. Tillsätt skalad vitlök eller hackad persilja+peppar eller riven pepparrot.
Forma smöret till en rulle i ett smör- eller bakplåtspapper.
Vitlökssmöret kan ev rullas i paprikapulver för god smak och vackert utseende.
Låt smöret ligga i papperet i kylskåp tills det stelnat. Det kan sedan förvaras kallt minst 1 vecka, det kan också djupfrysas.

Inga kommentarer: