Summa sidvisningar

fredag 19 november 2010

Farmors limpor

Ja, de heter faktiskt så enl. receptet: Har man "bråttom" är det här ett recept att baka utan bakbord och snabbt.
Det här behövs för 2 limpor:
2 l rågsikt
2 tsk salt
1 tsk bakpulver
4 tsk bikarbonat
1-2 dl russin2
1 dl honung eller 1 dl sirap
1 l filmjölk
UGN: 225 grader


Gör så här:
1. Blanda de torra ingredienserna och russinen. Tillsätt filmjölk och honung (sirap). Blanda snabbt till en lös deg.
2. Fördela degen i 2 smorda formr, ca 1½ l, och grädda bröden i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Lägg ev lite folie på limporna mot slutet av gräddningen.
3. Stjälp genast upp bröden på galler och låt dem kallna under bakduk.
Limporna går bra att frysa.



1 kommentar:

Margaretha sa...

Jag har också ett recept på Farmors limpor.Det var min kära svärmor Hulda som alltid bakade dom till jul. de innehöll svagdricka och porter och var så saftiga och goda. jag bakade dom själv en jul i vårt kära torp i en vedspis.Glömmer aldrig den doften och de blev underbart goda också.
Kram från Margaretha.