Summa sidvisningar

måndag 22 november 2010

Götas nougatkaka

  • 125g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 2 bitar dajm à 30g
  • 100g nougat
Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i äggsmeten växelvis med mjölken. Blanda eventuellt i en hackad dajm. Rör sist ner det smälta smöret.
Häll smeten i en smord och bröad avlång form. Grädda kakan i 175 grader cirka 40 minuter eller tills den släpper kanterna. Garnering: skär 100g mjuk nougat i skivor, lättast med osthyvel, och lägg på den varma kakan. Hacka en dajm och strö ovanpå den smälta nougaten.

Inga kommentarer: