Summa sidvisningar

måndag 22 november 2010

Palsternacksgratäng

Det här behövs för ca 4 port:

  • 600g palsternackor
  • 2 gula lökar
  • 3 äpplen
  • salt, peppar
  • 1½ msk ströbröd
  • smör
Ugn: 225 grader
Gör så här:
1. Skala och skiva palsternackorna. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Låt palsternackorna rinna av.
2. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk och gyllene i lite matfett.
3. Skala, kärna ur och skiva äpplena.
4. Varva alltsammans i en ugnsfast form. Salta och peppra mellan lagren. Börja och sluta med palsternackor.
5. Strö över ströbröd och klicka på lite margarin.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Mörkt bröd med ost är gott till.

Inga kommentarer: