Summa sidvisningar

söndag 21 november 2010

Mandelfisk med pressad potatis

Det här behövs till 2 port: 

  • 2 portionsbitar av vit fiskfilé t ex torsk el liknande
  • salt, peppar
  • 50g mandelspån
  • 2 msk ströbröd
  • 2 tsk citronolivolja
  • 1 msk flytande matfett
Servera med:

  • mandelpotatis, kokt och pressad
  • gröna ärtor
  • sallad, tomater
Ugn: 200 grader
Gör så här:
1. Lägg fisken i en smord ugnssäker form eller på en bit bakplåtspapper. Salta och peppra.
2. Blanda samman mandelspån med ströbröd, olivolja och matfett. Bred över fiskbitarna. Stek fisken i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
3. Servera med kokt, pressad mandelpotatis, gröna ärtor, sallat, tomater och ev citronklyfta.

Inga kommentarer: