- 200g lammfärs
- ½ vitlöksklyfta, riven
- ½ tsk rosmarin, finhackade barr
- ½ äggvita, vispad
- salt, peppar
- 50g fetaost
- 2 tsk matfett
- 1-2 stora kvisttomater
- 2 salladslökar, skivade
- 1 tsk basilika, grovhackad
- 1 tsk akaciahonung
- 2 tsk citronolivolja
- salt, svartpeppar
Ugnsrostade potatisklyftor med rosmarin romansallat
Gör så här:
1. Blanda lammfärsen med vitlök, rosmarin, äggvita , salt och peppar. Rör om till en jämn färs. Tillsätt bitar av fetaosten.
2. Forma till 2-3 biffar med vattensköljda händer och platta till dem. Gör med kniv ett rutmönster på biffarna.
3. Stek biffarna i stekpannan med matfett som fått en ljusbrun färg. Stek på båda sidor, 3-4 minuter.
4. Skölj och dela tomaterna i fyra klyftor. Kärna ur dem och tärna tomatköttet. Blanda med salladslök, basilika, honung, olja, salt och peppar. Servera biffarna med salsa, ugnsrostade potatisklyftor och romansallat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar