Summa sidvisningar

söndag 21 november 2010

Lammfärsbiffar med feta och tomatsalsa

Det här behövs för två port:

  • 200g lammfärs
  • ½ vitlöksklyfta, riven
  • ½ tsk rosmarin, finhackade barr
  • ½ äggvita, vispad
  • salt, peppar
  • 50g fetaost
  • 2 tsk matfett
Tomatsalsa:

  • 1-2 stora kvisttomater
  • 2 salladslökar, skivade
  • 1 tsk basilika, grovhackad
  • 1 tsk akaciahonung
  • 2 tsk citronolivolja
  • salt, svartpeppar
Servera med:
Ugnsrostade potatisklyftor med rosmarin romansallat

Gör så här:

1. Blanda lammfärsen med vitlök, rosmarin, äggvita , salt och peppar. Rör om till en jämn färs. Tillsätt bitar av fetaosten.
2. Forma till 2-3 biffar med vattensköljda händer och platta till dem. Gör med kniv ett rutmönster på biffarna.
3. Stek biffarna i stekpannan med matfett som fått en ljusbrun färg. Stek på båda sidor, 3-4 minuter.
4. Skölj och dela tomaterna i fyra klyftor. Kärna ur dem och tärna tomatköttet. Blanda med salladslök, basilika, honung, olja, salt och peppar. Servera biffarna med salsa, ugnsrostade potatisklyftor och romansallat.

Inga kommentarer: