Summa sidvisningar

söndag 21 november 2010

Fläskfilégryta med fänkål och ingefära

( 4 portioner )
  • 500g fläskfilé
  • salt, peppar
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 små färska fänkål, tunnskivade
  • 4 msk honung
  • 4 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl vitt vin
  • 2-3 dl ljus biljong
  • 2 msk pressad citron
  • 1 burk krossade tomater, gärna med chili
GREMOLATA:
  • ½ dl finhackad persilja
  • 1 riven citron
  • 1 pressad vitlöksklyfta
*Skär fläskfilén i skivor. Hetta upp olja i en stekgryta och fräs vitlöken mjuk tillsammans med den tunt skivade fänkålen. Tillsätt honung och riven ingefära, vin, buljong och citron. Koka upp och tillsätt tomatkrosset.
*Salta och peppra filéskivorna och stek dem hastigt runt om o en het stekpanna. Lägg ner dem i grytan och låt det hela koka upp. Smaka av med salt och peppa.
Gremolatan:
Blanda hackad persilja, citronrasp och vitlök. Strö blandningen över grytan och servera genast tillsammans med kokt potatis.

Inga kommentarer: