Summa sidvisningar

fredag 26 november 2010

Marockansk Lammgryta med couscous

Lättlagad och smakrik gryta: (4port.)

  • 5 tsk olivolja
  • 500g benfritt lammkött
  • salt, peppar
  • 1 stor gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 dl torkade aprikoser, halverade
  • 1 dl katrinplommon, skivade
  • 1 burk hela tomater
  • 1-2 krm spiskummin
  • ½ dl grovt hackad färsk koriander
  • 2 msk pressad citron
  • salt, peppar
Hetta upp oljan i en vid kastrull med lock. Skär lammköttet i kuber, salta och peppra. och bryn dem några minuter. Ta upp dem med en hålslev och lägg på tallrik.
 Skiva löken och vitlöken och stek dem mjuka i spadet i samma stekpanna. Tillsätt paprikapulver, aprikoser, plommon. tomater, spiskummin och 3 dl vatten. Koka upp och låt koka sakta 25-30 minuter. Lägg ner köttet med sin sky och koriander och häll i citronssaften.
 Koka upp och låt småsjuda ett par minuter. Smaka av med salt och peppar och servera med couscous.

Inga kommentarer: