Summa sidvisningar

fredag 29 april 2011

Indonesisk gryta och Quinoa

2 portioner:
  • 250 g färsk skinka eller grisbog
  • ½ gul lök
  • ½ msk vetemjöl
  • 2 champinjoner
  • 1/4 röd paprika
  • ½ äpple
Marinad:
  • 1/4 dl svampsoppa
  • 3/4 dl äppeljuice
  • 3/4 tsk curry
  • 2 krm ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk vinäger
Servera med:
  • 2 portioner kokt quinoa, blandad med 1 kokt skivad morot
1. Skär skinkan i strimlor, hacka löken och lägg i en bunke. Tillsätt soja, äppeljuice, curry, ingefära, riven vitlök och vinäger och blanda om. Låt marinera i kyl i minst 15 minuter, gärna någon timme.
2. Lägg över allt i en gryta, blanda ner vetemjölet och rör om. Koka upp under omrörning och låt grytan sjuda i 10 minuter. Tillsätt skivade champinjoner och bitar av paprika och äpple och låt grytan sjuda ytterligare 5 minuter. Servera med kokt quinoa blandad med morotsskivor.

Inga kommentarer: