Summa sidvisningar

lördag 16 april 2011

Kryddig chiligurka

  • 2 stora gula lökar
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • kokande vatten
  • 1 kg gurka
  • 1 röd chili
Lag:

  • 1 dl ättiksprit, 12%
  • 1½ dl vatten
  • 1 1/4 dl socker
  • ½ tsk bensoat
1. Grovhacka de sköljda paprikorna och de skalade lökarna. Häll över kokande vatten och låt det stå i ca 10 minuter. Slå bort vattnet.
2. Skölj och hacka gurkan grovt. Finhacka den urkärnade chilin.
3. Blanda och koka upp ättika, vatten och socker till lagen. Lägg ner alla grönsakerna. Koka i ca 20 minuter och rör i blandningen då och då.
4. Tillsätt bensoat och häll upp gurkan på rena varma, burkar. Sätt på lock. Förvara gurkan kallt.
Den här inläggningen har en pikant smak av chili. Den håller sig bra hela vintern om den förvaras kallt! Pröva gurkan till stekta kött-och fiskrätter!

Inga kommentarer: