Summa sidvisningar

tisdag 26 april 2011

Medelhavspytt

4 portioner:

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 rödlök
  • 1 gul lök
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 2-3 paprikor i olika färger
  • 250 g tomater eller halverade körsbärstomater
  • 100 g rucola och/eller babyspenat
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • ev pinjekärnor, valfri mängd
Servering:

  • 400 g parmaskinka eller rökt skinka i skivor
  • olivolja
  • gott bröd
1. Skala och hacka vitlöken. Skala löken och dela i klyftor. Tärna squash och aubergine i centimetertjocka bitar. Kärna ur och tärna paprikorna. Skär tomaterna i bitar och skölj salladen.
2. Hetta upp en rejäl skvätt olja i en stor panna och stek lökhacket på medelvärme tills det får lite färg. Ta upp och lägg åt sidan. Stek resten av det hackade i omgångar - med för mycket i pannan blir det bara kokt.
3. Blanda i tomater och rucola eller spenat. Salta och peppra lätt. Rosta pinjenötterna en minut i torr, het panna och strö över.
4. Servera med skinkan, olivolja och ett gott bröd.

Inga kommentarer: