- 2 vitlöksklyftor
- 1 rödlök
- 1 gul lök
- 1 squash
- 1 aubergine
- 2-3 paprikor i olika färger
- 250 g tomater eller halverade körsbärstomater
- 100 g rucola och/eller babyspenat
- flingsalt och nymalen svartpeppar
- ev pinjekärnor, valfri mängd
- 400 g parmaskinka eller rökt skinka i skivor
- olivolja
- gott bröd
2. Hetta upp en rejäl skvätt olja i en stor panna och stek lökhacket på medelvärme tills det får lite färg. Ta upp och lägg åt sidan. Stek resten av det hackade i omgångar - med för mycket i pannan blir det bara kokt.
3. Blanda i tomater och rucola eller spenat. Salta och peppra lätt. Rosta pinjenötterna en minut i torr, het panna och strö över.
4. Servera med skinkan, olivolja och ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar