Summa sidvisningar

lördag 2 april 2011

Försommarsoppa

Ca 4 portioner: Avrunda med grädde till en len god soppa.

  • 500 g broccoli
  • 1 purjolök
  • 1 liter hönsbuljong (vatten+tärning)
  • 1 msk sherry
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1/4 krm kajennpeppar
  • 1 dl matlagningsgrädde
Tillbehör:

  • strimlad skinka
  • brödkrutonger
1. Skär loss broccolibuketterna. Hacka stjälkarna och buketterna. Lägg dem i en kastrull.
2. Tillsätt buljongen och låt allt koka ca 10-12 minuter. Mixa broccolin tillsammans med cirka hälften av buljongen till puré i en matberedare. Häll tillbaka purén i kastrullen tillsammans med buljongen. Låt allt koka upp på nytt.
3. Smaka av soppan med sherry, gräslök och kajennpeppar. Tillsätt grädden och låt soppan bli riktigt varm (men den får inte koka).
4. Strö strimlad skinka och brödkrutonger över soppan. Bjud ostmuffins till.

Inga kommentarer: