Summa sidvisningar

tisdag 26 april 2011

Risotto med kassler, svamp och paprika

2 portioner:

  • ½ gul lök
  • 1 msk matfett
  • 1 1/4 dl fullkornsris
  • 2½ dl vatten
  • ½ hönsbuljongtärning
  • ½ tsk curry
  • 200 g kassler
  • 100 g champinjoner
  • ½ stjälk selleri
  • ½ röd paprika
  • salt, peppar
  • 1 tsk persilja
Servera med: sallad
1. Hacka löken och fräs den i en kastrull med 1½ tsk matfett. Tillsätt riset och låt det fräsa med en stund. Tillsätt vatten, buljongtärning och curry. Låt riset koka under lock enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Strimla kasslern, skiva champinjonerna och sellerin. Tärna paprikan. Fräs kasslern och grönsakerna några minuter i en stekpanna med resten av matfettet. Blanda med det kokta riset. Smaka av med salt och peppar och strö över hackad persilja. Servera med en sallad till.

Inga kommentarer: