Summa sidvisningar

tisdag 19 april 2011

Matildas glögg

  • 1 liter svartvinbässaft
  • 1 pomeransskal
  • 1 stor kanelstång
  • 4 st kryddnejlikor
  • 1 bit ingefära
  • ½ tsk kardemummakärnor
  • 1-2 msk konjak eller brännvin (kan uteslutas)
  • 1 dl gula eller svarta russin
  • ½ dl skållade och skalade sötmandlar.
Lägg alla kryddorna i en glasburk. Koka upp vatten och slå på så mycket vatten att det täcker kryddorna. (Häll ev. på konjaken). Sätt på ett lock. Låt kryddorna stå och dra i 24 timmar. Sila från kryddorna. (De kan användas en gång till). Späd saften med vatten, den ska vara starkare än vanlig dricksaft. Häll kryddessensen i saften. Rör om väl. Lägg i russin och mandel. Låt glöggen stå över natten. Hetta upp glöggen och servera den ur varma muggar med ingefärspepparkakor.

Inga kommentarer: