Matildas glögg
- 1 liter svartvinbässaft
- 1 pomeransskal
- 1 stor kanelstång
- 4 st kryddnejlikor
- 1 bit ingefära
- ½ tsk kardemummakärnor
- 1-2 msk konjak eller brännvin (kan uteslutas)
- 1 dl gula eller svarta russin
- ½ dl skållade och skalade sötmandlar.
Lägg alla kryddorna i en glasburk. Koka upp vatten och slå på så mycket vatten att det täcker kryddorna. (Häll ev. på konjaken). Sätt på ett lock. Låt kryddorna stå och dra i 24 timmar. Sila från kryddorna. (De kan användas en gång till). Späd saften med vatten, den ska vara starkare än vanlig dricksaft. Häll kryddessensen i saften. Rör om väl. Lägg i russin och mandel. Låt glöggen stå över natten. Hetta upp glöggen och servera den ur varma muggar med ingefärspepparkakor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar