- 200 g rumstempererat smör
- 5½ dl vetemjöl
- ½ dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 ägg
- 400 g mandelmassa
- ½ dl strösocker
- 200 g rumstempererat smör
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 ägg
- 2 dl florsocker
- 1½ msk vatten
2. Tryck ut degen i mazarinformar och ställ dem i kylen i 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 175 grader.
4. Riv mandelmassan och arbeta ihop med socker, smör och vaniljsocker. Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn smet.
5. Klicka ut fyllningen i formarna och fyll till 2/3.
6. Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.
7. Blanda florsocker och vatten till en glasyr. Glasera när kakorna kallnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar