Summa sidvisningar

söndag 17 april 2011

Mazariner

UGN:175 Grader: ca 20 st, 60 minuter.

  • 200 g rumstempererat smör
  • 5½ dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
Fyllning:

  • 400 g mandelmassa
  • ½ dl strösocker
  • 200 g rumstempererat smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
Glasyr: 

  • 2 dl florsocker
  • 1½ msk vatten
1. Blanda smöret med de andra ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en smidig deg.
2. Tryck ut degen i mazarinformar och ställ dem i kylen i 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 175 grader.
4. Riv mandelmassan och arbeta ihop med socker, smör och vaniljsocker. Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn smet.
5. Klicka ut fyllningen i formarna och fyll till 2/3.
6. Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.
7. Blanda florsocker och vatten till en glasyr. Glasera när kakorna kallnat.

Inga kommentarer: