- 4 skivor benfri kalvstek à 150 g
- 1 msk vetemjöl
- ½ tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 skiva bacon
- 1 msk färsk hackad salvia
- 2½ dl torrt vitt vin
- 1½ dl mellangrädde
- 1 msk Touch of Taste Kalvfond
- 1 tomat
2. Tärna baconet och hacka salvian. Fräs bacon och salvia i lite matfett. Tillsätt vin och låt det koka upp.
3. Lägg i köttskivorna och låt dem puttra under lock ca 6-8 minuter.
4. Skålla, skala, kärna ur och tärna tomaten.
5. Ta upp köttet och håll det varmt. Sila skyn och häll tillbaka det i stekpannan. Tillsätt grädde, kalvfond och tomathack. Låt såsen koka upp på nytt och koka samman några minuter. Smaka av. Bjud nykokt pasta och provensalska tomater till.
TIPS: Får man inte tag på kalvstek, pröva med färsk skinka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar