Summa sidvisningar

lördag 2 april 2011

Italiensk kalvstek

Ca 4 portioner:

  • 4 skivor benfri kalvstek à 150 g
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 skiva bacon
  • 1 msk färsk hackad salvia
  • 2½ dl torrt vitt vin
  • 1½ dl mellangrädde
  • 1 msk Touch of Taste Kalvfond
  • 1 tomat
1. Blanda samman mjölet med salt och peppar. Vänd köttskivorna i mjölblandningen. Stek köttet gyllene på båda sidorna i lite matfett. Ta upp köttskivorna.
2. Tärna baconet och hacka salvian. Fräs bacon och salvia i lite matfett. Tillsätt vin och låt det koka upp.
3. Lägg i köttskivorna och låt dem puttra under lock ca 6-8 minuter.
4. Skålla, skala, kärna ur och tärna tomaten.
5. Ta upp köttet och håll det varmt. Sila skyn och häll tillbaka det i stekpannan. Tillsätt grädde, kalvfond och tomathack. Låt såsen koka upp på nytt och koka samman några minuter. Smaka av. Bjud nykokt pasta och provensalska tomater till.


TIPS: Får man inte tag på kalvstek, pröva med färsk skinka.

Inga kommentarer: