- 9 skivor landångsbröd
- smör
- 3 hårdkokta ägg
- 200g färskrökt lax
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 1 dl hackad dill
- 1 msk pressad citronsaft
- salt, peppar
- 200 g färskost
- 1 dl crème fraiche
- 1 salladshuvud
- 200 g färskrökt lax
- 300 g skalade räkor (750g oskalad vikt)
- 12 skivor ost, t ex port salut
- 12 körsbärstomater
- dill, citron
2. Fyllning: Skala och hacka äggen och hacka laxen. Rör ihop majonnäs, crème fraiche. dill och citronsaft. Blanda i ägg och lax och krydda med salt och peppar. Bred hälften av fyllningen på bröden. Lägg ett nytt lager bröd och resten av fyllningen. Avsluta med de 3 sista bröden.
3. Garnering: Rör ihop färskost och crème fraiche och bred runt om och ovanpå tårtan.
4. Tryck fast salladsblad runt om tårtan och garnera med lax, räkor, rullade ostskivor, halverade tomater, dill och citronskivor.
TIPS! Du kan förbereda tårtan dagen innan - men spara garneringen till serveringsdagen - så håller den sig fin och blir extra god av att få stå till sig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar