Summa sidvisningar

söndag 24 april 2011

Kycklingspett med fetasallad

4 personer, 25 minuter.

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk konc kalvfond
  •  2 tsk sambal oelek
  • olja till stekning
Sallad:

  • 1 dl mandel
  • 600 g rödkål
  • saften av ½ citron
  • ½ knippa dill
  • 3-4 msk olivolja
  • 2-3 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • socker
  • 2 granatäpplen
  • 150 g fetaost i tärningar
Garnering: dillkvistar
1. Skär filéerna i mindre bitar och trä upp på åtta träspett. Blanda kalvfond med sambal oelek och pensla spetten med blandningen.
2. Skålla, skala och skiva mandeln. Rosta den i torr panna tills den får en fin färg.
3. Strimla rödkålen tunt. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och förväll rödkålen i ca 3 minuter. Häll bort vattnet och lägg rödkålen i en bunke. Tillsätt citronsaft och blanda ordentligt. Blanda sedan ner hackad dill, olivolja och vinäger. Smaksätt med salt, malen svartpeppar och lite socker.
4. Dela granatäpplena på mitten och krama ur kärnorna ner i en bunke. Plocka bort eventuellt fruktkött. Blanda försiktigt ner kärnorna i rödkålen.
5. Lägg upp på tallrikar och strö fetaost och mandel över. Garnera med en dillkvist.
6. Hetta upp olja i en stekpanna och stek spetten på medelvärme i 4-5 minuter. Vänd då och då på spetten. Servera till salladen.

Inga kommentarer: