Summa sidvisningar

tisdag 19 april 2011

Mamsells kryddsill

  • 2 b urvattnad inläggningssill
  • 30 krossade kryddpepparkorn
  • 30 krossade svartpepparkorn
  • 10 kryddnejlikor
  • 3 lagerblad
  • 2 hackade rödlökar
  • 1 tsk senapsfrön
Lag:

  • 4 msk ättiksprit
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
Garnering: skivad rödlök, sallad
1. Skölj av sillen och låt den rinna av. Skär den i sneda bitar.
2. Varva sillen i en skål med peppar, nejlikor, lagerblad, lök och senapsfrö.
3. Blanda samman lagen och häll den över sillen. Låt den stå kallt ett par dagar innan den läggs upp på ett fat, som är bottnat med strimlad sallad. Garnera med ringar av rödlök.


Håller sig 1-2 veckor i kylskåp, kan frysas. Lagen blir då gärna grumlig, koka då ny lag.

Inga kommentarer: