Summa sidvisningar

måndag 18 april 2011

Saffranskrans med mandel

UGN: 200 grader, 1 krans,  1/3 grunddeg:
Fyllning:

  • 50 g smör (mjukt)
  • 1/4 dl strösocker
  • 50 g riven mandelmassa
  • rivet skal av 1 apelsin
Pensling & garnering:

  • ägg
  • pärlsocker
  • mandelspån
1. Fyllning: Rör ihop ingredienserna.
2. Dela degen i fyra bitar. Rulla ut tre av bitarna till längder. Fläta ihop dem och lägg flätan som en krans, ca 23 cm diameter, på bakplåtspapper. Kavla ut fjärde biten till en rund platta som ska vara som en botten inuti kransen.
3. Bred fyllningen på bottenplattan. Låt jäsa under duk ca 30 minuter. Pensla flätan med lätt uppvispat ägg, strö på pärlsocker. Strö lite mandelspån på fyllningen.
4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 15 minuter.

Inga kommentarer: