Summa sidvisningar

lördag 2 april 2011

Rabarberpaj

UGN: 200 grader, ca 6-8 bitar.

  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 100 g smör
  • 1 msk kallt vatten
Fyllning:

  • 400 g rabarber
  • 100 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2½ dl kesella
  • rivet skal av 1 citron
1. Blanda samman mjöl och socker. Finfördela matfettet i blandningen till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Sätt aluminiumfolie runt kanten. Nagga botten och ställ pajskalet kallt att vila ca 30 minuter.
3. Förgrädda skalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta bort folien.
4. Skala och skär rabarbern i ca 2-3 cm stora bitar. Riv mandelmassan.
5. Vispa ägg, socker och vaniljsocker ljust och pösigt. Tillsätt mandelmassa, kesella och rivet citronskal. Rör ner rabarbern.
6. Fyll det förgräddade pajskalet med fyllningen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25-30 minuter. Servera pajen med lätt vispad grädde eller vaniljglass.

Inga kommentarer: