- 2½ dl vetemjöl
- 2 msk socker
- 100 g smör
- 1 msk kallt vatten
- 400 g rabarber
- 100 g mandelmassa
- 2 ägg
- 1 dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- 2½ dl kesella
- rivet skal av 1 citron
2. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Sätt aluminiumfolie runt kanten. Nagga botten och ställ pajskalet kallt att vila ca 30 minuter.
3. Förgrädda skalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta bort folien.
4. Skala och skär rabarbern i ca 2-3 cm stora bitar. Riv mandelmassan.
5. Vispa ägg, socker och vaniljsocker ljust och pösigt. Tillsätt mandelmassa, kesella och rivet citronskal. Rör ner rabarbern.
6. Fyll det förgräddade pajskalet med fyllningen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25-30 minuter. Servera pajen med lätt vispad grädde eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar