Summa sidvisningar

tisdag 19 april 2011

Sallad på färskpotatis

Ca 4 portioner:

  • 1 kg kokt kall färskpotatis
  • 6 soltorkade tomater i olja
  • 3/4 dl olivolja
  • 1½ msk balsamvinäger
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 krm svartpeppar
  • 3/4 tsk salt
  • 50 g pinjenötter
  • 15-20 blad rucolasallat
  • färsk parmesanost
1. Skär potatisen i mindre bitar. Lägg dem i en skål tillsammans med rucolablad.
2. Strimla tomaterna och rör ner dem i potatisskålen.
3. Rör samman olivoljan med balsamvinäger, senap, peppar och salt. Häll dressingen över potatisen och rör om.
4. Rosta pinjenötterna lätt i en torr stekpanna. Strö dem över potatisen och hyvla färsk parmesanost över det hela.

1 kommentar:

Fenixmonas sa...

Å´så gott det där hörs...Det ska jag prova!