- 3 dl vetemjöl
- 150 g smör
- 2 msk kallt vatten
- 1 purjolök
- 3-4 morötter
- 6 kokta potatisar
- 1 bunt persilja
- 4 dl riven ost
- 3 ägg
- 1½ dl mellangrädde
- 1½ dl mjölk
- salt, peppar
2. Sätt aluminiumfolie runtom pajskalets kant. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta bort folien.
3. Ansa och strimla purjolöken. Skala och skär morötterna i tändsticksstora stavar. Fräs morötter och purjolök i lite matfett.
4. Grovhacka persiljan och skiva potatisen. Blanda samman potatis, persilja, morötter, purjolök och cirka hälften av osten. Lägg allt i det förgräddade pajskalet.
5. Vispa samman äggen med mjölk, grädde, salt och peppar. Häll det över pajen och strö på resterande ost.
6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35-40 minuter eller tills pajen har fin färg och äggstanningen har "stannat".
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar