Summa sidvisningar

söndag 24 april 2011

Amarettokaka med fikon

UGN: 175 grader, 18 st 20 minuter + tid i ugnen.

  • 200 g mandel
  • 2 dl socker
  • 4 äggvitor
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
Lag:

  • 2-3 msk saft från en citron
  • 2-3 msk saft från apelsin
  • ½ dl vatten
  • 1 msk florsocker
  • ½ dl amarettolikör
Garnering: fikon, grädde
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa (gärna med psyllium Husk) små metallformar, till exempel mandelmusselformar.
3. Mal mandeln i kvarn eller matberedare, blanda med socker och äggvitor.
4. Blanda mjöl med bakpulver och rör snabbt ner i smeten.
5. Fördela smeten i formarna och grädda i ugnen i 20-25 minuter. Kakorna ska vara saftiga. Ta ur dem ur formarna och låt svalna.
6. Blanda samman lagen och skeda lite över kakorna. Dela fikonen i skivor eller klyftor och garnera med dem och en klick lättvispad grädde.

Inga kommentarer: