- 200 g mandel
- 2 dl socker
- 4 äggvitor
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2-3 msk saft från en citron
- 2-3 msk saft från apelsin
- ½ dl vatten
- 1 msk florsocker
- ½ dl amarettolikör
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa (gärna med psyllium Husk) små metallformar, till exempel mandelmusselformar.
3. Mal mandeln i kvarn eller matberedare, blanda med socker och äggvitor.
4. Blanda mjöl med bakpulver och rör snabbt ner i smeten.
5. Fördela smeten i formarna och grädda i ugnen i 20-25 minuter. Kakorna ska vara saftiga. Ta ur dem ur formarna och låt svalna.
6. Blanda samman lagen och skeda lite över kakorna. Dela fikonen i skivor eller klyftor och garnera med dem och en klick lättvispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar