Summa sidvisningar

söndag 17 april 2011

Fikontryffel med nougat

45-50 st:

  • 4 torkade fikon
  • 2 msk konjak
  • 200 g mörk choklad av god kvalitet
  • 150 g nougat
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk smör
Dekoration: 1 dl siktad kakao
1. Finhacka fikonen och låt dem dra i konjak ett par timmar.
2. Hacka chokladen och nougaten. Värm grädden på svag värme tills den sjuder. Dra kastrullen av värmen och rör ner chokladen. Rör tills den smält och tillsätt sedan nougaten. Rör tills nougaten smält. Sikta ner florsockret. Rör i smör och fikonhack.
3. Klä en form, ca 20x15 cm, med bakpapper. Häll tryffelmassan i formen. Täck formen och ställ den kallt över natten.
4. Skär massan i rutor. Trilla till kulor och rulla dem i siktad kakao eller strössel. Förvara kallt.

Inga kommentarer: