Summa sidvisningar

söndag 17 april 2011

Muffins med ädelost

UGN: 225 grader, 10-12 st:

  • 100 g mjukt smör
  • 2½ dl brun farin
  • 2 ägg
  • 1½ dl filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 tsk bakpulver
Topping:

  • 150 g riven ädelost
  • ½-1 dl crème fraiche
Garnering: några lingon
1. Rör smör och farin poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör mellan varje. Vänd ner filmjölk.
2. Blanda mjölet med kryddor och bakpulver. Sikta ner detta i smeten och blanda försiktigt och inte mer än nödvändigt. Fyll muffinsformar till 3/4 med smeten. Grädda mitt i ugnen tills kakorna är torra inuti, 10-12 minuter. Låt kallna.
3. Topping: Blanda ingredienserna, gärna med stavmixer, till en slät kräm. Spritsa eller klicka ut lite på varje muffins och garnera med lingon.

Inga kommentarer: