- 100 g mjukt smör
- 2½ dl brun farin
- 2 ägg
- 1½ dl filmjölk
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk malen kanel
- 1 tsk malen kryddnejlika
- 1 tsk malen ingefära
- 2 tsk bakpulver
- 150 g riven ädelost
- ½-1 dl crème fraiche
1. Rör smör och farin poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör mellan varje. Vänd ner filmjölk.
2. Blanda mjölet med kryddor och bakpulver. Sikta ner detta i smeten och blanda försiktigt och inte mer än nödvändigt. Fyll muffinsformar till 3/4 med smeten. Grädda mitt i ugnen tills kakorna är torra inuti, 10-12 minuter. Låt kallna.
3. Topping: Blanda ingredienserna, gärna med stavmixer, till en slät kräm. Spritsa eller klicka ut lite på varje muffins och garnera med lingon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar