Summa sidvisningar

tisdag 26 april 2011

Brantevikssill

60 min + 1-2 dygn i kyl:
1 kg färsk sillfilé
LAG:

  • 8 msk ättika, 24%
  • 7 dl vatten
  • ½ dl salt
Gravning:

  • 2 finhackade rödlökar
  • 2 finhackade gula lökar
  • ½ msk krossad vitpeppar
  • ½ msk krossad svartpeppar
  • 2-3 söndersmulade lagerblad
  • 1½ msk citronpeppar
  • 4 dl strösocker
  • 1 dl hackad dill
1. Dra skinnet av sillen, frys i minst 48 timmar, tina och lägg ner i ättikslagen. Låt stå kallt under lätt press till dagen efter, ca 24 timmar.
2. Blanda alla ingredienserna till gravningen. Låt sillen rinna av väl i ett durkslag. Varva sill och gravning i en vacker burk eller skål, börja och sluta med kryddblandningen. Täck med plastfolie och låt stå kallt i några dygn. Håller minst 10 dagar i kylen.

Inga kommentarer: