Summa sidvisningar

tisdag 5 april 2011

Vaniljkaka

UGN: 175 grader.

  • 2 portionspåsar marsanpulver
  • 4 dl mjölk
  • 3 msk socker
Kakan:

  • 250 g smör
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 2½ tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 påsa flagad mandel
1. Blanda marsanpulver, mjölk och socker. Sjud upp under vispning. Låt såsen kallna.
2. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner mjöl blandat med bakpulver. Blanda ner marsansåsen.
3. Häll smeten i en smord och bröad* liten långpanna, ca 20x30 cm. Strö över mandelflagor och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Pröva med en sticka.
* Jag använder Psyllium Husk från Natures.
TIPS! Skär vaniljkakan i portionsbitar, om du fryser den.

Inga kommentarer: