Summa sidvisningar

lördag 2 april 2011

Rabarberkompott

Ca: 4 portioner.

  • 750 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl vatten
  • 2 gelatinblad
  • ca ½ förpackning vaniljvisp
  • 8 digestivkex
1. Skala rabarbern om den är grov. Skär den i ca 3-4 cm stora bitar.
2. Varva rabarber och socker i en kastrull. Tillsätt vatten. Låt rabarbern koka på svag värme ca 10 minuter.
3. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten under tiden. Låt dem ligga ca 5-6 minuter. Krama ur vattnet och lägg ner dem i den heta rabarberkompotten. Låt kompotten svalna. Smaka av med vaniljsocker. Fördela kompotten i portionsglas. Ställ dem kallt så att kompotten stelnar lite.
4. Bryt sönder kexen och rosta dem lätt i en torr stekpanna.
5. Vispa vaniljvispen enligt förpackningens anvisningar. Fördela vaniljvispen ovanpå rabarberkompotten. Strö över kexen.

Inga kommentarer: