- 750 g rabarber
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ dl vatten
- 2 gelatinblad
- ca ½ förpackning vaniljvisp
- 8 digestivkex
2. Varva rabarber och socker i en kastrull. Tillsätt vatten. Låt rabarbern koka på svag värme ca 10 minuter.
3. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten under tiden. Låt dem ligga ca 5-6 minuter. Krama ur vattnet och lägg ner dem i den heta rabarberkompotten. Låt kompotten svalna. Smaka av med vaniljsocker. Fördela kompotten i portionsglas. Ställ dem kallt så att kompotten stelnar lite.
4. Bryt sönder kexen och rosta dem lätt i en torr stekpanna.
5. Vispa vaniljvispen enligt förpackningens anvisningar. Fördela vaniljvispen ovanpå rabarberkompotten. Strö över kexen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar