Summa sidvisningar

lördag 16 april 2011

Chokladmuffins

UGN: 225 grader: 20-25 stora muffins.

  • 300 g smör
  • 6 ägg
  • 6 dl socker
  • 1½ msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2½ dl kakao
  • 1 tsk salt
  • 4½ dl vetemjöl
Garnering: florsocker
1. Smält smöret och låt det svalna. 
2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt, gärna med elvisp.
3. Rör ner vaniljsocker, bakpulver, kakao och salt i smeten. Vispa till en slät massa.
4. Blanda till sist ner mjöl och smör till en jämn smet.
5. Klicka i pappersformar, som ställs på plåt och grädda ca 12 minuter mitt i ugnen. Använd en sticka för att testa om de är färdiga.

Inga kommentarer: